EHBO voor ouders van jonge kinderen

De meeste ongelukken met kleine kinderen gebeuren thuis en op onbewaakte momenten. Dan is het goed om te weten wat je moet doen. Daarom organiseert bibliotheek Lochristi in samenwerking met Gezinsbond Lochristi en Rode Kruis-Lochristi een voordracht eerstehulp voor ouders met jonge kinderen.

Tijdens deze EHBO-initiatie maak je kennis met de basisregels van eerste hulp en de vier stappen in eerstehulpverlening. Daarna leer je wat te doen bij huidwonden, brandwonden, bloeding en bloedneus, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. Waar? Bibliotheek Lochristi (Koning-Boudewijnlaan 6)
Wanneer? Donderdag 17 mei 19u30-22u30
Prijs? Gratis
Inschrijven? bibliotheek@lochristi.be of 09 3566073

Grootouders en kleinkinderen - een bijzondere relatie

De Gemeente Lochristi (Dienst Ouderen - Senior in Actie Week) en Gezinsbond Lochristi organiseren op dinsdag 20 februari 2018 een vormingsavond over de relatie tussen grootouders en kleinkinderen.

We verwachten je om 20 uur in de zaal van Bibliotheek Reinaert, Koning Boudewijnlaan 6, Lochristi. Deze activiteit zal tot omstreeks 22uur duren.

Deelname: 4 € indien je alleen deze activiteit wenst bij te wonen in het kader van de “Senior in Actie-week”; vanaf een vierde activiteit betaal je 1 €

Inschrijven: vanaf 22 januari tot 10 februari op één van volgende manieren:

-op het Gemeentehuis, Dienst Ouderen

-in de bibliotheek

-in de Sporthal in Zaffelare

-via www.lochristi.be

-op donderdagmorgen kun je ook inschrijven in ‘t Fazantenhof

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 80, wees er tijdig bij!!

Deze voordracht wordt gegeven door Kathleen Ghequiere (medewerker vormingen VCOK)

Kathleen Ghequiere is zelf grootmoeder, werkt als therapeute en heeft een opleiding als menswetenschapper.  

Vanuit deze achtergrond neemt ze ons mee in heel wat vragen: kleinkinderen spelen een belangrijke rol in het leven van grootouders, en ook omgekeerd! Oma en opa zijn vaak een unieke vertrouwenspersoon voor hun kleinkinderen. In deze vorming staan we stil bij de betekenis die het hebben van kleinkinderen heeft. Wat betekent grootouder worden/grootouder zijn voor jou? Hoe kan je de relatie met je kleinkinderen positief en warm beleven? Wat heb je hen als grootouder te bieden? Wat kan je van hen leren? Deze voordracht is in samenwerking met de Dienst Ouderen van de Gemeente Lochristi.

Dienst Ouderen

Lochristi BENOveert!

BENOveren, dat is Beter rENOveren, met verhoogde ambities op vlak van energieprestaties en met alle renovatiestappen in de juiste volgorde. Zo maak je van jouw woning een echt comfortabele woning die in waarde stijgt en klaar is voor de toekomst! Bovendien bespaar je op je energiefactuur en wordt jouw woning ook nog eens vriendelijk voor het milieu!

Ga je binnenkort renoveren? Doe het dan met advies! De Gemeente Lochristi, het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen en de Gezinsbond starten een gratis begeleidingstraject voor alle gezinnen in Lochristi, die aan renoveren denken.

De voordelen op een rijtje:

·         Gratis onafhankelijk renovatieadvies aan huis voor een doordacht en logisch stappenplan (dak, muurisolatie, raam en glaswerk, verwarming, sanitair en ventilatie)

·         Hulp bij het opvragen van offertes en de onderhandelingen met aannemers en leveranciers.

·         Informatie en hulp bij het aanvragen van premies en goedkope leningen.

·         Begeleiding tijdens de uitvoering door ervaren energieconsulenten

·         Bijstand van de juridische dienst van de Gezinsbond.

 Wil je alles weten over duurzaam BENOveren?

Kom naar de infoavond op 27 maart a.s. om 19.30u in het Wijklokaal van vzw Lobos, Boskapellaan 79A

Inschrijven: Via duurzaamheid@lochristi.be of 09/326.88.24